Adopteer een ex-legkip uit de industrie

Omdat wij geen mogelijkheid hebben om een groep nieuwe kippen in quarantaine te houden, bieden wij niet langer de optie aan om kippen via ons te adopteren. Onze permanente bewoners blijven uiteraard permanent in de opvang wonen en worden niet herplaatst.

Mensen die kippen uit de eier-industrie willen adopteren, adviseren wij om contact op te nemen met de stichting Rettet das Huhn (Duitsland). Wij werken veel samen met Rettet das Huhn en hebben goede ervaringen met hen. Deze organisatie redt kippen uit de eier-industrie op het moment dat deze kippen anders naar de slacht zouden gaan. Uit principe betaalt Rettet das Huhn nooit aan de boeren, omdat zij de eier-industrie niet willen sponsoren. Wij staan achter deze visie.

Bereid jezelf voor, alvorens kippen te adopteren: kippen uit de industrie zijn doorgefokt op ei-produktie en dit maakt dat ze vaak last krijgen van chronische ziektes. Vergewis jezelf vantevoren van de informatie hierover (check bijvoorbeeld de medische info over de verschillende aandoeningen aan het legapparaat), zodat je niet na adoptie voor (te dure) verrassingen komt te staan. Het is heel goed mogelijk om een ex-legkipje nog jarenlang een goed leven te bieden, wel is het belangrijk goed op haar gezondheid te letten en op tijd in te grijpen wanneer zij ziekteverschijnselen vertoont. Met de juiste zorg kunnen deze kipjes nog vele jaren genieten van een echt kippenleventje. Ondanks hun kwetsbaarheid is het ontzettend dankbaar werk om een kip te redden uit de industrie. Je redt hiermee een leven en maakt voor haar een wereld van verschil!

Denk , wanneer je ruimte hebt voor kippen, ook eens aan plaatselijke asiels: soms zitten daar kippen en vaak zitten er hanen die op zoek zijn naar een nieuw thuis.