Onlangs heeft Sneeuwwitje haar vierde implantaat gekregen. Sneeuwwitje is heel erg ziek geweest vorig jaar oktober. Ze had een flink ontstoken eileider en ze was uitgeput en lag heel veel te slapen. Ze heeft naar aanleiding van de ontstoken eileider meteen een implantaat gekregen, zodat ze zou stoppen met leggen. De eieren die door haar eileider moesten maakten haar immers doodziek.

Al met al heeft het meer dan een maand geduurd voordat Sneeuwwitje opknapte. Ze moest van ver komen en liep waarschijnlijk al even met die ontstoken eileider rond, voordat ze iets van haar ziek zijn liet merken. Een maand heeft ze binnen gewoond, ze heeft een antibiotica kuur gehad en moest gedwangvoederd worden omdat ze zelf te zwak of ziek was om te eten. Langzamerhand knapte ze gelukkig op. Omdat het winter was en koud buiten, heeft ze eerst nog een tijd een jasje aan gehad: ze kon zichzelf nog niet zo goed warm houden.

Gelukkig is alles weer goed gekomen. Eind 2014 werd Sneeuwwitje weer opgenomen in de groep en sindsdien is ze niet meer ziek geweest. Wel letten we heel scherp op haar, want voor haar gezondheid is het heel belangrijk dat er nooit meer een ei door haar eileider komt. Implantaten maken voor Sneeuwwitje het verschil tussen leven of dood.

Hieronder foto’s van Sneeuwwitje in februari 2014 tijdens haar redding (de eerste foto), tijdens het ziek zijn en het weer opknappen in oktober 2014 (foto 2 t/m 5) en Sneeuwwitje vandaag!

IMG_4354 Sneeuwwitje IMG_8092 P1020559 IMG_8506 P1020606 IMG_9251

Mocht je Sneeuwwitje willen sponsoren, alle hulp is welkom. We hopen haar nog vele jaren bij ons te kunnen houden, maar we verwachten wel dat ze elk jaar opnieuw voor ongeveer 300 Euro aan medische kosten zal zorgen. Voor ons is haar leven dat waard, zeker als we zien hoe lekker ze in haar vel en veren zit en hoe ze geniet van het leven als kip zijn! Op naar de 1000 Euro dus, Sneeuwwitje!

Voor haar laatste implantaat hebben we nog geen sponsor! Sneeuwwitje sponsoren?